VIAC O ZLOŽENÍ
❖ BIO maliny sú zdrojom vzácnych látok fytonutrientov, vitamínu C, mangánu, riboflavínu, kyseliny listovej, niacínu, horčíka, draslíka, medi a vlákniny. Majú silné antioxidačné účinky rovnako ako BIO Levanduľa. Väčšie ako jahody, trikrát vyššie ako kiwi a desaťkrát vyššie ako paradajky.
❖ BIO jahody obsahujú vitamín C, vitamín B, provitamín A, minerálne látky (draslík, vápnik, fosfor a železo) a kyselinu salicylovú, citrónovú a šťaveľovú kyselinu.
❖ BIO pomaranče sú zdrojom vysokého obsahu vitamínu C. Okrem toho sú aj dôležitým zdrojom vlákniny a niektorých vitamínov skupiny B (napríklad vitamín B1 známy ako tiamín alebo vitamín B2 tiež nazývaný riboflavín). Tiež obsahujú antioxidačne pôsobiaci beta-karotén.
❖ BIO jablká obsahujú z minerálov napríklad sodík, draslík, horčík, vápnik, fosfor, železo, meď, zinok alebo mangán, z vitamínov vitamín C, D, E, B6, B12, beta karotén, riboflavín, niacín alebo tiamín.
❖ V ibišteku nájdete protizápalové látky, ale predkovia ho ctili najmä pre jeho prevenciu a liečbu kardiovaskulárnych ochorení.
❖ BIO citrón je poslom vitamínu C.
❖ Badián je v ázijskom, africkom svete, ale aj v Číne využívaný pri zlom trávení, bolesti žalúdka a brucha. Celkovo posilňuje organizmus, podporuje dobrý spánok a čaj z badiánu uľavuje od reumatizmu.
❖ S draslíkom, kyselinou listovou, prírodnými antioxidantmi, ATB a antiseptikami a tiež molekulami života - bioflavonoidmi prichádza za vami BIO Levanduľa Chodouňská.
❖ Dôležitou látkou obsiahnutou v klinčeku je eugenol, ktorý má antibakteriálne, antimykotické aj protinádorové vlastnosti.
❖ Škorica pôsobí priaznivo na trávenie.